MLETÝ VÁPENEC
Vápenec je přírodní minerál, který se skládá převážně z uhličitanu vápenatého (CaCO₃).
Vzniká přirozeným procesem akumulace zbytků mořských organismů, jako jsou korály a skořápky, které obsahují kalcit.
Vápenec ve Štramberku, který je součástí Štramberského krasu, vznikl v období jury, což je přibližně před 145 až 201 miliony let.
Námi těžené vápence vykazují vysokou čistotu, a proto jsou vhodné pro odsiřování spalin v elektrárnách a teplárnách. Vyhledávané jsou i pro svoje využití v hutních, chemických a potravinářských provozech.
Široké uplatnění nacházejí v ekologii a oblasti ochrany životního prostředí, zejména jako neutralizační činidlo při snižování kyselosti zemědělských a lesnických půd.
Mletý vápenec vzniká rozdrcením a rozemletím kusového vápence na jemný prášek. Technologie mletí umožňuje dosáhnout různých typů jemnosti mletí.
Podle jemnosti mletí pak vyrábíme následující typy mletých vápenců.
Vzniká přirozeným procesem akumulace zbytků mořských organismů, jako jsou korály a skořápky, které obsahují kalcit.
Vápenec ve Štramberku, který je součástí Štramberského krasu, vznikl v období jury, což je přibližně před 145 až 201 miliony let.
Námi těžené vápence vykazují vysokou čistotu, a proto jsou vhodné pro odsiřování spalin v elektrárnách a teplárnách. Vyhledávané jsou i pro svoje využití v hutních, chemických a potravinářských provozech.
Široké uplatnění nacházejí v ekologii a oblasti ochrany životního prostředí, zejména jako neutralizační činidlo při snižování kyselosti zemědělských a lesnických půd.
Mletý vápenec vzniká rozdrcením a rozemletím kusového vápence na jemný prášek. Technologie mletí umožňuje dosáhnout různých typů jemnosti mletí.
Podle jemnosti mletí pak vyrábíme následující typy mletých vápenců.